Omgeving

Ontdek de prachtige omgeving

Omgeving

De Avonturencamping is onderdeel van Recreatiegebied Stroombroek. Dit gebied kenmerkt zich door een prachtig blauw zwemwater van 30 hectaren groot omringd met tal van landerijen. De recreatieplas is het middelpunt en de plek waar tal van ondernemers gevestigd zijn, hierdoor is er een leuke mix ontstaan en is er van alles te doen.

Aan de noordkant ligt het naaktstrand met verderop landerijen en diverse boeren winkeltjes met lokale producten. Zoals Tomesen met verse eieren en De Elshof met een winkeltje en agrarische en educatieve dagrecreatie. Aan de oostkant ligt Kabelwaterskibaan Stroombroek met de langste kabelwaterskibaan van Nederland! Ook zit hierbij aangesloten een prachtig terras met uitzicht op de baan. De ideale plek om wat te eten of drinken te bestellen. Aan de zuidkant ligt Landal Stroombroek. Naast de tientallen bungalows zijn hier diverse faciliteiten aanwezig die ook voor niet-parkgasten te bezoeken zijn. Te denken aan een bowlingbaan, speelhal, midget golf, binnenspeeltuin, sauna en restaurant met terras. Aan de westkant ligt Markant- Outdoorcentrum die met een terrein van 12 hectaren dé outdoorlocatie van de Achterhoek is. Hier zijn diverse outdooractiviteiten te boeken zoals boogschieten, vlotbouwen, klimmen en mountaibiken. Ook worden er kanotochten op de Oude IJssel georganiseerd en biedt Markant verschillende gps-spellen en steptochten aan in de zomervakantie. Voor een overzicht van alle activiteiten kun je de Avonturenkaart van de Avonturen Camping raadplegen over wanneer, waar en op welke tijd.

Montferland! Poort van de Achterhoek

Waar? 

Gemeente Montferland ligt tussen Zevenaar en Doetinchem in. En 25 minuten rijden vanaf Arnhem.

De gemeente Montferland is met recht gezegend met een supermooi karaktervol landschap.  Achterhoekse coulissen, Echte heuvels in het prachtige Bergher Bos, leuke dorpjes zoals Zeddam, Beek, Azewijn, Vethuizen, Didam en landelijke weggetjes en paden. Bijzonder is het eeuwenoude stadje ’s Heerenberg en natuurlijk recreatiegebied Stroombroek waar de Avonturen Camping is gevestigd.  Hoe gevarieerd is dat!

Vele duizenden Nederlanders reizen ieder jaar langs Montferland over de A12 richting Duitsland met  bestemmingen Italië, Frankrijk, Kroatië of Oostenrijk niet wetende welk gebied ze passeren bij grensovergang Emmerich. Weer terugkerend vanuit Duitsland vanaf Autobahn 3 doemt dan het Montferland op als teken van thuiskomst in Nederland. Pak nú uw kans om Montferland te ontdekken als de poort van de Achterhoek. Want achter Montferland strekt de prachtige  Achterhoek zich uit waar veel te ontdekken is voor iedereen.

Ga voor alle toeristische informatie naar de toeristische informatie van Montferland: https://www.vvvmontferland.nl/nl of ontdek de Achterhoek voor het geluk van Nederland  https://achterhoek.nl/

montferland

Het Bergherbos voor mountainbiken, wandelen, trailrunnen en paardrijden.

Waar?

1 km. Ten westen van Avonturen Camping Stroombroek. Wandelend en fietsend te bereiken.

Op nog geen 1 km van de Avonturen Camping Stroombroek ligt het uitgestrekte Bergherbos. Bij uitstek een prachtig gebied voor een avontuurlijke wandeling met het hele gezin. De bossen op de eeuwenoude stuwwal maakt het tot een non-Nederlands gebied. Vanuit de uitkijktoren op de Hulzenberg heeft het uitzicht op het akkerlandschap van Montferland, de Duitse stad Emmerich en (bij helder weer) Nijmegen. Dit maakt een bezoek aan dit unieke stukje Nederland tot een echt avontuur.

Het Bergherbos ook wel “het Montferland” genoemd is eigendom van Natuurmonumenten en Kasteel huis Bergh. Ook de prachtige en pittige Mountainbikeroute door het Bergherbos is een  uitdaging voor iedere sportieveling. Vanaf het Peeske is een mooi rolstoel wandelpad aangelegd en vanuit de Avonturen Camping is de beklimming van de Hettenheuvel een aanrader. Of maak een  prachtige Toppenwandeling die 18 Montferlandse heuvels met elkaar verbindt.

Helemaal aan de Zuidkant van Montferland nabij Uitkijktoren Hulzenberg kunt u wandelen langs de loopgraven uit de eerste en tweede wereldoorlog. Voor de hardlopers is het Bergherbos een walhalla voor de trailrunners en worden er vanaf de locatie Markant Outdoorcentrum regelmatig trainingen en traillrun events georganiseerd.

Kijk voor alle informatie over het Bergherbos op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/bergherbos

Informatie over de MTB route: https://www.mtbroutes.nl/gelderland/zeddam

Of huur een mountainbike bij Markant Outdoorcentrum: https://www.markant-outdoorcentrum.nl/verhuur/mountainbike-verhuur/

bergherbos

Kasteelstad ’s Heerenberg, cultuur, historie en ridderplezier voor de kids!

Waar?

9 km ten zuiden van de Avonturen Camping. 10 min met de auto en via een mooie fietstocht van 20 km. rondom Montferland ook samen met de kinderen te fietsen.

Beleef de middeleeuwen opnieuw in Kasteelstad. Want in het middeleeuwse stadje uit 1379 zijn nog veel historische panden te zien met gezellige restaurants en terrasjes. ’s Heerenbergh kent een rijke geschiedenis en het grootste avontuur beleef je in het eeuwenoude kasteel “Huis Bergh” aan de rand van het centrum en met de oudste kasteeltuin van Nederland.

Kijk voor alle informatie over s Heerenbergh Kasteelstad:  https://www.kasteelstad.nl/

Kijk voor alle informatie over kasteel Huis Bergh op: https://www.huisbergh.nl/

bezoek-huis-bergh

Doetinchem, de hoofdstad van de Achterhoek.

Waar?

5 km. Ten noorden van de Avonturen Camping en 15 minuten Fietsen!

En….. de stad van voetbalclub de Graafschap! Degraderen of promoveren, de seizoenen zijn altijd lang. Lang blijf je ook zitten op de terrasjes in het centrum van Doetinchem, flaneren over de flaneersteiger aan het water van de Oude IJssel of winkelen in de binnenstad. De Bleek in Doetinchem is ook het start-of eindpunt van de kanotochten van Markant Outdoorcentrum.

Voor de kids, vaders, oma’s en opa’s …. Is het zeker leuk ook even het Openbaar Vervoer & Speelgoedmuseum te bezoeken. https://ovsm-doetinchem.nl/

In het stadsmuseum Doetinchem is ook de VVV Doetinchem [https://www.vvvdoetinchem.nl/nl

Gevestigd voor alle informatie met wat er in Doetinchem en omstreken is te doen.

camping-doetinchem

Het Oude IJsselgebied voor kanotochten en Mammoeten.

Waar?

Sluis de Pol. Opstappunt van kanotocht is zo’n 10 km vanaf Braamt  en ook met een mooie fietstocht te bereiken.

De Oude IJssel of de “Issel” komt vanuit Duitsland via Anholt Nederland binnenstromen. Vanaf Ulft komt de Aastrang erbij en gaat het verder via Terborg, Doetinchem, Laag Keppel naar Doesburg.

In Doesburg stroomt de Oude IJssel de Gelderse IJssel in. Kleine binnenvaartschepen bevoorraden tot aan Doetinchem nog enkele bedrijven via de rivier. Maar op de bovenloop vanaf Doetinchem is alleen nog pleziervaart toegestaan. De kanotochten van Markant Outdoorcentrum en de avonturencamping zijn op de Oude IJssel. Via speciale kano opstapplekken kunnen verschillende kanoroutes gevaren worden. Ga voor een echt avontuur een kanotocht op de Oude IJssel maken. Voor de kanotochten kun je de Avonturenkaart van de Avonturen Camping raadplegen wanneer en waar.

Maar een echt leuk avonturenbezoek aan een museum is min40celcius! Een klein maar superleuk museum in Varsselder op nog geen 10 km. Vanaf Braamt. Beleef de IJstijd, doe een opgraving en sta oog in oog met een reuzegroot skelet van een echte mammoet. De basis voor een museum avontuur voor het hele gezin!

 Ga voor het museum naar  https://min40celsius.nl/

kanotocht-achterhoek-oude-ijssel

Duitsland, niet ver weg.

Waar?

12 kilometer naar het zuiden en je zit al op de Elterberg in Duitsland.

Achter ‘S Heerenberg ligt het Duitse Emmerich, het bezoeken waard van de promenade langs de Rijn. 

Maar wilt u een stukje verder rijden dan is ook Movie Park Germany in Bottrop op 60 kilometer of Biotopwildpark Anholt net over de grens zeker de moeite waard.

https://www.movieparkgermany.de/ 

http://www.anholter-schweiz.de/nl/

camping-achterhoek-braamt

Ontdek de Avontuurlijke Achterhoek en de Liemers.

Waar?

Je bent er al.

We kunnen niet eindeloos alle mooie en avontuurlijke plekken in de omgeving beschrijven. Maar zeker is dat de Achterhoek al jaren één van de favoriete vakantiebestemmingen is van heel veel Nederlanders. Daarom ligt ook het geluk van Nederland in de Achterhoek!

Maar aan de andere kant van de gemeentegrens ligt de Liemers. Wellicht wat onbekender maar zeker niet onaantrekkelijk!

“De Liemers Helemaal Goed” loopt in de sporen van het water net ten oosten van Arnhem richting Duitsland en Montferland.  Eeuwenlang trad de Rijn uit zijn oevers maar is nu getemd door kronkelende dijken en kribben. Bij de splitsing van de Rijn en de Waal bij Lobith hebben vele legers gevochten en moest men tol betalen bij het Tolhuis in Tolkamer!

Tip?  Ga met het pontje bij Pannerden naar de overkant en bezoek Fort Pannerden. Het Fort van de nieuwe Hollandse Waterlinie  https://fortpannerden.eu/

Kijk voor alle Achterhoekse Avonturen op https://achterhoek.nl/ 

Kijk voor alle Liemerse informatie op https://www.visitarnhem.com/de-liemers

zwem-en-naaktstrand